diumenge, 26 d’octubre del 2014

Viu la poesia

Viu la poesia és una pàgina web que ens permet accedir a un gran ventall de poemes popularment coneguts tant en llengua catalana com en castellana. A més, ens permet tenir accés a poemes de caire universal traduïts al català i ens ofereix un cercador avançat per buscar poemes concrets dins la pàgina.


Tots els poemes als quals tenim accés es troben dividits de dues maneres diferents: primerament, 
podem escollir entre poesia per a infants o bé per a joves i adults. En segon lloc, un cop hem escollit el públic al qual va adreçat, podem acotar la recerca de poemes gràcies a la divisió que fan per temes o categories. 

En aquesta imatge podeu observar  un exemple de com apareix el llistat de poemes envers un tema en concret. Com podeu veure, ens apareix l' autor del poema i l' any de creació. 

Per altra banda, molts dels poemes que hi trobem tenen o bé un suport en àudio que ens permet escoltar el poema a la vegada que ho llegim o bé un video relacionat. A més, en tots els poemes podem llegir una petita biografia de l' autor a través de la secció bio o jugar a jocs de caire gramatical o envers el lèxic après a partir de la secció interaccions de l' itinerari.   Finalment, l' aspecte que considero més interessant d'aquesta pàgina web és que tots els poemes tenen propostes didàctiques que com a mestres podem aprofitar per a plantejar-les als alumnes o, per altra banda, ens poden donar idees per a generar-ne de noves. A continuació, podeu veure una de les propostes didàctiques que fan envers un dels poemes:














Com a aspectes negatius podríem destacar el fet que la pàgina web no divideixi les propostes didàctiques que planteja per cicles o nivells de cara a utilitzar-ho a educació primària però, de totes maneres, trobo que forma part de la feina del mestre utilitzar la pàgina web com a recurs per extreure poemes i idees i no com a activitat directa que plantejar als alumnes. 

1 comentari:

  1. Hola Yaiza,

    Em sembla molt interessant el recurs que presentes i poder trobar diversos poemes a través de temàtiques o categories. Personalment, m'encanta la poesia, tant llegir-la com escriure-la (tinc un blog de poesia), i penso que moltes vegades no es fomenta a les aules de primària per ser un gènere complex. Penso que a través de la poesia podem treballar a classe una educació en les emocions i sentiments dels nens, i a través de recursos com aquest podem fomentar la poesia a les escoles.

    ResponElimina