diumenge, 26 d’octubre del 2014

GENMAGIC - Portal de creació i investigació multimèdia


GENMAGIC és una pàgina web que ofereix aplicacions multimèdia dinàmiques pensades per aprendre virtualment. Ha estat creada per tres professionals del món de l'educació i s'adreça als professionals de l'educació i del disseny gràfic, centres educatius escolars i altres usuaris d'aplicacions educatives.



Un dels principals objectius d'aquesta pàgina web és investigar envers les noves formes d'interacció en les aplicacions multimèdia i així desenvolupar aplicacions que permetin a l'alumnat crear, comunicar i expressar.

PROPOSTA DE TREBALL:

Dins de GENMAGIC he escollit tres petites aplicacions, les quals podrien utilitzar els alumnes individualment per reforçar i practicar alguns aspectes al cicle inicial, com ara les vocals i les consonants, l'abecedari i la introducció a l'escriptura.
Les aplicacions són:


- VOCALS: Aquesta aplicació està disponible en català, castellà i anglès, i principalment ajuda a l'alumnat a detectar les vocals dins d'una paraula i diferenciar-les de les consonants. Es treballa el vocabulari bàsic de la granja, el bosc i la platja.






- COMBINACIÓ DE LLETRES: En aquest cas, l'activitat consisteix a identificar una consonant i una vocal concreta dins d'una paraula. L'aplicació està disponible en castellà i en català. 





- SÓC UN... SÓC UNA...: Aquí l'alumne ha de detectar i escriure les lletres del nom de l'animal i l'objecte indicat per un dibuix. Es treballa principalment l'escriptura de paraules. Està disponible només en català.




OPINIÓ PERSONAL:

He escollit aquesta pàgina web perquè, personalment, he estat a una classe on la mestra-tutora utilitzava aquest recurs de manera efectiva, juntament amb altres pàgines web del Departament de la Generalitat de Catalunya (xtec i edu365). 


Com a mestre, crec que els recursos que ofereix la web poden ajudar i ser un suport pel mestre, a l'hora d'atendre individualment a un o un grup d'infants. Les aplicacions són fàcils d'entendre i permeten a l'alumne treballar de manera autònoma, presenten reptes abordables i, d'aquesta manera, els alumnes poden practicar i acabar d'assimilar i d'interioritzar els aspectes treballats.


Per acabar, recalcar que aquests recursos no supleixen l'activitat docent sinó que són un recurs interactiu que pot facilitar i ajudar als alumnes. És important tenir en compte certs aspectes, a l'hora d'escollir les aplicacions, com ara les característiques del grup-classe, els interessos dels infants i el seu nivell de coneixement i  les intencions del mestre. 


-        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada