dilluns, 27 d’octubre del 2014

El món per un forat









Què és?

El món per un forat és una sèrie de vídeos fotografies, dibuixos i activitats interactives pensades per a ser transmeses i visionades per Internet.

A qui va destinat?

La sèrie va dirigida principalment a alumnes d'educació Infantil i cicle inicial de Primària, i a tots aquells alumnes nouvinguts que s'inicien en el coneixement de la llengua catalana

Objectius

Recolzar l'observació indirecte dels principals continguts que hi ha a l'àrea de la descoberta de l'entorn natural i social.
Ampliar el vocabulari més proper als alumnes.

Metodologia i continguts

Com a metodologia general, es parteix de la imatge audiovisual i s'introdueix el text escrit relacionant-lo amb les imatges i dibuixos.

Els continguts estan estructurats en tres gran blocs: els éssers vius, els paisatges i la societat. Cada bloc consta de diferents capítols on es tracten centres d'interès que s'actualitzen periòdicament. A cada capítol trobem un vídeo que introdueix el tema, diferents fotografies i dibuixos, i activitats diferenciades en tres nivells de dificultat.

Aquests són els blocs i els seus capítols:




Mirada crítica

Trobo que aquesta eina és molt interessant i útil, entre altres coses permet l'aprenentatge del vocabulari i la seva correcta pronúncia, tot acompanyat de l'ajuda visual a través de vídeos, imatges i fotografies. L'alumne pot escoltar tantes vegades com cregui convenient una paraula rellevant del tema que estem treballant, fent clic sobre aquesta en les fotografies i els dibuixos.

Qui utilitza aquesta eina pot escollir quins temes són els que més criden la seva atenció i explorar, veure i escoltar allò que troba més interessant o que era desconegut. Per exemple, és una bona manera de treballar a l'aula una festa tradicional com Sant Jordi, conèixer més a fons un animal com el dofí o endinsar-nos i conèixer millor un bosc.

Les activitats complementen i consoliden els aprenentatges que s'haurien d'assolir gràcies al visionat del vídeo i la indagació de l'alumne a les fotografies i dibuixos. Aquestes activitats es poden fer de manera individual per part de l'alumne i poden obtenir la correcció al moment o també es poden fer conjuntament a la pissarra digital.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Hola Miguel Angel!
    M'ha cridat l'atenció la teva entrada, ja que quan vaig començar a buscar recursos TIC, aquesta eina es va convertir en una de les meves preferides. De fet, vaig estar a punt de presentar-la al blog, però finalment em vaig decantar per una altra opció.
    Penso que es tracta d'una eina súper completa i que realment és de gran utilitat per treballar gran part del vocabulari que es treballa a cicle inicial, en aquest cas, el dels éssers vius, la societat i el paisatge.
    També m'agrada molt que dins de cada paraula o temàtica hi hagi, a més a més de les activitats corresponents, un vídeo explicatiu que ressalta les paraules més importants, dibuixos i fotografies que ajuden a ampliar el coneixement d'aquell concepte i la seva pronúncia.

    ResponElimina