dilluns, 27 d’octubre del 2014

Starfall

L'eina TIC que proposo és la web Starfall. Concretament, m'he centrat en l'apartat d'aprendre a llegir. Starfall és una web en anglès on trobem recursos per treballar aquesta matèria interactivament. L'apartat que he escollit ofereix diferents recursos per a què els alumnes aprenguin a llegir en anglès. Trobem petits contes, on es treballa solament un fonema, els quals es poden llegir i escoltar. I una sèrie d'activitats per formar paraules que tenen algun fonema en comú i així poder veure com es pronuncia aquest. M'ha agradat aquesta eina TIC, perquè els alumnes poden aprendre a llegir en anglès mitjançant "listenings". A més a més, és molt enriquidor que escoltin altres accents a part del de la mestra, sobretot si són accents nadius.

En aquesta imatge es veu com van explicant el conte paraula a paraula, per a què els nens i les nenes puguin anar aprenent a llegir. Personalment, penso que això pot fer que es cansin del conte, ja que va molt lent. Jo llegiria la frase tota seguida al final, per tal de què els alumnes l’escoltessin sense pauses. És l’únic punt negatiu que li veig a aquest recurs i les altres activitats m'agraden bastant. L'utilitzaria amb alumnes de P-5 o 1r de Primària, que són les edats en què s'aprèn a llegir.

1 comentari:

  1. Hola Judit, després de llegir la teva entrada, penso que és una eina molt interessant i enriquidora pels alumnes, i que l'has ubicat bé entre els cursos de P-5 i 1r de primària, ja que és en aquesta etapa quan els alumnes comencen a introduir-se a les llengues estrangeres i és crucial que hi hagi una bona comprensió i un bon ensenyament de la pronunciació de les paraules, sobretot en una llengua tan diferent com l'anglés.

    ResponElimina