dissabte, 18 d’octubre del 2014

StoryBird



Storybird és una eina online que ens permet crear i donar a conèixer diferents contes i/o històries infantils de forma pública o privada

L’accés a aquest recurs es pot fer a partir de tres opcions:
                • Visitant regular
                • Professor
                • Alumne



Com funciona storybird?
    Aquesta eina TIC permet crear i inventar històries i poemes de manera personal amb un editor completament visual i molt atractiu pels alumnes. Per tal de poder accedir a aquest recurs, és necessari disposar d'un correu electrònic, el qual pot ser propi de l'alumne o bé, donat pel professor que guia l'activitat.


Avantatges
  1. Es pot treballar de manera col·laborativa.
  2. Permet que els alumnes publiquin les seves produccions.
  3. Disposen d’una gran varietat d'il·lustracions.
  4. Permet fer comentaris o feedbacks.
  5. La visualització d'imatges molt detallades potencia la imaginació i creativitat dels alumnes.

Inconvenients
  1. No es poden afegir imatges pròpies.
  2. No es pot escollir l’idioma i, per tant, resulta d’ús limitat per aquells alumnes més petits que      no dominin la llengua anglesa.
  3. No disposa de manuals en llengua castellana i/o catalana.
  4. No permet editar el format de la lletra ni afegir títols.
  5. Disposa de formats de presentació només disponibles a la versió premium, fet que implica una quota mensual.


Tot i que no disposa d'un tutorial original en castellà, s'han creat moltes  guies per tal sw facilitar l'accés aquesta eina. A continuació, us facilito un link amb el tutorial en castellà més explicatiu que he trobat a la xarxa. 


Valoració personal

Des del meu punt de vista, aquesta és una eina molt motivadora pels alumnes pel fet d'introduir les TIC a l'aula, però no deixa de ser una activitat molt comuna a les aules de primària: l'elaboració d'un conte. Si més no, destaco com aspecte positiu que aquest recurs permet als alumnes fer comentaris personals de cada conte, i a més a més, ofereix una selecció d' il·lustracions molt més atractives. 

En definitiva, és una manera diferent de crear contes, ja sigui de manera individual o col·lectiva, però en aquest cas amb l'ús d'una eina digital. Finalment, i per tal de conèixer el funcionament d'aquesta eina, he fet una breu presentació explicant quins aspectes podem treballar a partir del Storybird: 








Eines alternatives:
Adjunto una sèrie de recursos TIC amb els quals també es pot treballar la producció de textos: 





































2 comentaris:

  1. Aquesta pàgina m’agrada molt. La vaig utilitzar l’any passat a l’assignatura d’anglès. El mestre ens feia fer un conte en anglès, però plantejat des de la visió de mestra per tal d’ensenyar algun contingut als alumnes. Per exemple: formes, colors, animals, parts de cos, etc. Això seria un altre tipus d’explotació d’aquesta pàgina que també pot ser interessant.

    ResponElimina
  2. Ja coneixia aquesta pàgina i la trobo molt interessant! Com ja has destacat hi ha una gran varietat d'imatges que trobo que són molt maques i molt diverses. Tot i que el fet de fer un conte ja estigui molt utilitzat a primària penso que aquesta és una de les millors eines TIC que conec per a poder realitzar aquesta activitat.

    ResponElimina