diumenge, 26 d’octubre del 2014

EDpuzzle












L’eina que he escollit es troba a la pàgina web EDpuzzle. Aquesta pàgina web ens permet introduir dins de vídeos i pel·lícules veu, preguntes o qüestionaris. Des de la pàgina pots també tallar els vídeos o agafar-los des del Youtube o altres plataformes, també et dona l’opció d’utilitzar vídeos propis.

Un cop editat el vídeo, l’eina ofereix la possibilitat de veure el progrés dels estudiants, si han vist o no el vídeo i la qualificació que han tret en els qüestionaris. Alhora, permet veure el progrés detallat de cadascun dels alumnes per poder analitzar les preguntes que han respòs erròniament.





PROPOSTA D’ACTIVITAT
Aquesta eina ens permet doncs crear qüestionaris dins de vídeos per a avaluar diferents conceptes dels alumnes, fer que apareguin preguntes mentre es visualitza un vídeo a l’aula per a aconseguir crear debat o fins i tot que siguin ells mateixos els que escullin el vídeo i l’editin ja que és bastant fàcil d’utilitzar.
Una activitat que proposaria és que després d’haver treballat un conte a l’aula, els alumnes per grups busquessin un vídeo sobre aquest i mitjançant l’ús d’aquesta pàgina creessin un qüestionari. Després la resta de companys podrien visualitzar els diferents vídeos i participar i veure així qui obté una major puntuació. Donat que necesitarien un nivell més alt d’informàtica proposaria aquesta activitat per cicle superior ja que ja tindrien les habilitats necessàries per a poder utilitzar el recurs de forma autònoma.

Penso que és una eina però que ofereix un gran ventall de possibilitats si s’utilitza de la forma adequada tant per els mestres com per als alumnes i que permet treballar diferents conceptes d’una forma més visual i divertida. S'ha de tenir en compte que es necessitarà un compte de correu electrònic per a accedir-hi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada