dimecres, 22 d’octubre del 2014

Kuentalibros


Kuentalibros és una eina TIC creada amb la finalitat de recomanar obres literàries d’una manera visual i dinàmica a través de la creació d’un vídeo en el qual el lector exposa l’obra que vol recomanar. Una vegada creat el vídeo, s’ha de penjar al YouTube per tal que qualsevol que ho desitgi pugui tenir accés a la recomanació d’una obra literària concreta, ja sigui una novel·la, un conte, una revista, una obra de teatre, un text poètic… Qualsevol gènere literari o expressió literària pot ser recomanada a través de kuentalibros.




Aquesta eina TIC, la qual està dirigida per mestres i professors d’infantil, primària i secundària, s’adreça a públics de totes les edats, des dels més petits fins a un públic més adult, incloent l’intercanvi didàctic i pedagògic de la literatura entre diversos mestres. Aquesta eina té una finalitat educativa, encara que qualsevol lector que hi vulgui participar i recomanar una obra literària ho pot fer, de manera lúdica i personal. Podem trobar la recomanació de moltes obres literàries a través de diverses categories (autor, nom de l'obra, edat en la qual va adreçada l'obra recomanada, etc.).






Per que fa a treballar aspectes de l’àrea de llengua i literatura, aquesta eina potencia el desenvolupament de la competència comunicativa en totes les seves vessants: llegir, escriure, parlar i escoltar. Podem treballar amb aquesta eina a les classes de primària, doncs els alumnes poden fer la recomanació i presentació d’una obra literària d’una manera dinàmica, amena i propera a ells, ja que en la societat de la tecnologia molts dels nostres futurs alumnes seran nadius digitals.




Vull posar com a exemple un vídeo creat per mí en el qual recomano l’antologia poètica del poeta castellà Miguel Hernández.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada