dijous, 23 d’octubre del 2014

JUGANDO CON LAS PALABRAS

"Jugando con las palabras" és una aplicació web tipus joc força atractiva, que permet a l'alumne realitzar un gran nombre de jocs amb paraules per apropar-se i aprendre el vocabulari dels principals universos lingüístics que es treballen en el primer cicle d'educació primària.



L'aplicació disposa de diversos grups temàtics per treballar: l'escola, la família, la casa, la roba, les estacions, el nadal, els animals, les plantes, les professions, els medis de transport, el cos humà i els aliments. Cadascuna conté dos nivells de dificultat, permet treballar amb lletres majúscules i minúscules, i també dóna la possibilitat de treballar en castellà i en anglès (tot i que sembla que només està disponible en castellà).

Els tipus d'activitats que planteja l'aplicació principalment són activitats comunicatives de producció i percepció quan es treballa de forma individual. Aquestes són  força contextualitzades ja que els grups de vocabulari que es treballen són molt propers a l'entorn de l'alumnat. Tot i així, el treball col·lectiu de les activitats permetria donar oportunitats d'interacció, de negociació i de mediació. Per exemple, al següent tipus  d'activitat, on es requereix que l'alumne cliqui la forma correcta d'escriure la paraula,

si es treballa individualment l'error pot ser omès facilment i per descart es pot obternir la resposta correcta. En canvi, si aquesta activitat es treballa en grup i amb la supervisió del mestre, és fàcil que es puguin donar oportunitats d'interacció    i aconseguir un aprenentatge més significatiu per als nens.

Un dels aspectes més atractius del recurs és l'entorn visual que ofereix,, crec que és un apecte important a tenir amb compte a l'hora de treballar amb els nens, ja que si  l'eina que es fa servir és atractiva aconseguirem atreure l'atenció del màxim nombre d'alumnes,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada