dilluns, 27 d’octubre del 2014

Coneixes a Jules Verne?

Us presento aquest recurs TIC que tracta de la vida i la literatura d’aquest famós escriptor. Aquest recurs està extret de la pàgina web del Xtec, anomenada zonaClic. Concretament les activitats han estat creades per Mireia Suñer Garriga de l’Escola Alexandre Galí.


Avantatges
  • El mateix programa et fa un informe amb totes les activitats i et recull les dades de les respostes de l’alumne en qüestió, et donen més eines i facilitats per l'avaluació.
  • Aquest conjunt d’activitats, en general, són molt ràpides de fer, dinàmiques i motivadores. A més, permeten treballar amb molts tipus d'activitats en poc temps.
  • Aquestes activitats poden ser relacionades amb les ciències socials. Podem introduir la història parlant de la vida de Jules Verne, per tal d’explicar la societat i el món en el qual va viure. A més, a partir de la literatura de l’autor, podem parlar de la geografia i també dels transports que utilitzen els seus personatges (algunes d’aquestes activitats també van dirigides cap a aquest àmbit).
  • El fet de tenir un marcador del temps que estan utilitzant per fer l’activitat i els intents/errors que fan, fa que augmenti la competitivitat entre els alumnes, i així que intentin fer-ho millor que els seus companys.
  • Coneixement de la vida i literatura de Jules Verne de forma atractiva i efectiva.


Desavantatges
  • Algunes de les activitats són menys visuals; els alumnes poden perdre una mica el seu interès.
  • La competitivitat, ja l'he comentat com a un punt positiu (i ho és, però amb control), cal tenir en compte que el nivell de competència no sigui massa elevat, perquè si no es perdrà el sentit de les activitats.





Proposta de treball

El treball que proposo és per, cicle superior. El punt de partida és a partir d’una breu introducció i explicació de qui era Jules Verne i quina va ser la seva obra.

A la següent sessió, la utilitzarem sencera per gaudir d’aquest recurs, anant a l’aula multimèdia i individualment o per parelles (depenent de la disponibilitat que tingui l’aula) els alumnes faran les activitats proposades.

Per acabar, entre les novel·les més conegudes de l’autor (La volta al món en 80 dies, 20.000 llegües de viatge submarí, De la Terra a la Lluna i Viatge al centre de la Terra), els alumnes votaran la que tinguin més ganes de llegir i la llegiran. Ho faran a poc a poc, capítol a capítol, a vegades a casa, a vegades a l’escola, on després de cada capítol comentaran per grups de lectura el que han llegit, els seus dubtes i les activitats de lectura i comprensió que proposaré.


Objectius de la proposta
  • Crear un hàbit lector entre els alumnes.
  • Conèixer a Jules Verne i la seva obra.
  • Crear motivació i interès per la lectura d’un clàssic, a partir dels grups de lectura. Per tant, treball en grup (ajuda entre iguals).
  • A més, directament o indirecta, treballarem en algunes de les activitats, la sintaxi, ortografia, lectura i comprensió.

Link

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada