dimecres, 22 d’octubre del 2014

EDUCA JCYL

L'eina que mostraré és una web de la Junta de Castilla y León per treballar la llengua castellana a cicle mitjà (tercer i quart) i a cicle superior (cinquè i sisè). Tot i que penso que és més adient per cicle superior. Ens proposa diversos temes sobre l' ortografia. Segons el que estem treballant en el moment podem escollir una lliçó o una altra.


 Què ens ofereix?

-acento y tile

-determinantes

-gentilicios

-palabras homófonas

-prefijos y sufijos

-reglas de ortografía

-sujeto y predicado

-sinónimos y antónimos

-diptongo, triptongo, hiato

-verbos


Sempre que cliquem en un dels temes, ens dóna l' opció de veure la definició i la teoria o bé, directament fer activitats. Com es veu la lletra "Ñ" ens va parlant i explicant coses segons el tema que escollim.


Penso que és un bon recurs, ja que apareix un personatge que fa les explicacions més divertides i a més, conté deu temes per treballar. Sense oblidar que, les activitats es poden autocorregir.

D'aquesta manera, penso que és una eina diferent i especial ja que, els alumnes també podan treballar des de casa de manera autònoma tant la teoria com la pràctica, si volen. Això beneficia a aquells nens que estudiar del llibre se'ls fa pesat i avorrit. És cert també, que no és un recurs per treballar a l'aula habitual. El desavantatge que té és que no promou la interacció amb altres alumnes i és treball individual.

2 comentaris:

  1. Aquesta eina està bé, però com bé esmentes tu, és una eina que la poden utilitzar des de casa i sense cap tipus de suport, com un mestre, perquè és molt senzilla.
    Estic d'acord amb tu, que potser aquesta eina està destinada per cicle superior, ja que per cicle mitjà és massa teòric i els exercicis són bàsics.
    Jo utilitzaria aquesta eina com reforç pels alumnes fora de l'aula, de manera autònoma.

    ResponElimina
  2. Penso que aquesta eina podria ser molt útil per estudiar des de casa abans d'un examen , ja que pots escollir quines són les norms que has d'estudiar en aquell moment. A més, et permet veure la definició i realitzar activitats que et permetin posar-les en pràctica i obtenir una correció immediata, per aquesta raó és més útil des de casa que des de l'escola.

    ResponElimina