dimecres, 22 d’octubre del 2014

BLUBBR


 
L’eina que us presento, BLUBBR, és una web que ens permet editar vídeos online i afegir preguntes entre mig d’aquest. Es poden afegir  preguntes amb 4 possibles respostes a aquelles parts del vídeo que seleccionem, de manera molt senzilla. El format en el que es presenta és en forma de concurs ja que a mesura que es van encertant les respostes es van acumulant punts, a més, existeix un temps límit per respondre.
A la pàgina principal trobem dues opcions, la de veure i utilitzar vídeos que ja han estat elaborats o la de crear el teu propi “Trivia”. El mestre pot crear els seus propis vídeos o també poden ser els alumnes qui ho creïn i ho comparteixin amb els seus companys.  



Els avantatges d’aquesta eina són que ens permet treballar qualsevol contingut que vulguem creant qüestionaris d’una forma més motivant. Els alumnes es mostren més atents al que al vídeo se’ls mostra, ja que entre mig d’aquest tindran preguntes i hauran de respondre bé per guanyar punts. Aquesta és una manera de treballar competint positivament entre grups d’alumnes que els motivarà.
 
 
Un altre avantatge és que aquesta eina es pot utilitzar en tots els cicles d’educació primària adequant-ne el seu contingut. En els alumnes de cicle superior, també pot ser molt interessant que siguin ells els creadors d’un “Trivia”.


Aquí trobareu un exemple d’un vídeo ja editat i en aquest altre link, trobareu un tutorial on breument s’ensenya com utilitzar aquesta eina.

 
Proposta d'activitat

A continuació, faré una proposta d’una activitat per dur a terme amb alumnes de cicle superior de primària per treballar la competència comunicativa oral. Aquesta activitat consisteix en la creació en petits grups d’un vídeo on poguessin presentar qualsevol contingut que han treballat a l’aula. Els alumnes haurien de planificar per grups el discurs que volen fer i aquest vídeo hauria de ser breu, havent de sintetitzar els continguts a explicar. Un cop elaborat, utilitzant l’eina que he presentat, haurien d’introduir preguntes claus al seu vídeo, per tal que els seus companys les responguessin amb els seus respectius grups.

 

2 comentaris:

  1. Ja coneixia aquesta eina i trobo que és molt interessant per a treballar la comprensió oral, sobretot en idiomes estrangers com l'anglès. A més a més és molt fàcil d'utilitzar i et permet veure també qui ha participat i la puntuació.

    ResponElimina
  2. Això vol dir que permet treballar el "durant" de la lectura/audició/visionat amb la participació de tots? Què interessant, Laura!

    ResponElimina