dijous, 23 d’octubre del 2014

LA MEVA EINA: VOKI

L’eina que jo proposo per treballar és Voki. Voki és una aplicació gratuïta d’Internet que et permet crear un personatge virtual o avatar que parla. Aquest, es pot adaptar segons el que es vulgui ensenyar als alumnes (pronunciació, llenguatge formal...etc) i es pot utilitzar també per ensenyar llengües estrangeres.  Té moltes avantatges ja que es pot configurar perquè s’assembli a algun personatge que volem imitar o un propi inventat per una unitat didàctica.


COM CREEM AQUEST PERSONATGE?
La  solució és molt fàcil, només necessitem registrar-nos a la pàgina web. La pàgina es troba en anglès, per aquest motiu, us deixo a continuació els passos a seguir perquè ningú trobi cap problema a l’hora de fer-lo:

-Clica a la pestanya que trobaràs a la part superior de la web on posa “CREATE” per començar a crear el personatge que més t’agradi. En aquest apartat por escollir el color de cabell, el color de la pell, els ulls, la roba, el fons...etc.


-Finalment, arribem al punt més important, com el fem parlar? Molt senzill, podeu pujar un arxiu d’àudio des de l’ordinador, gravar-lo des del mòbil o teclejar-ho perquè l’ordinador el repeteixi amb una veu pròpia. El to i l’ idioma el podeu escollir també en aquest punt.

QUINES AVANTATGES TÉ A PRIMÀRIA?

Aquesta eina potencia la creativitat i la imaginació dels alumnes al crear un personatge i el seu rol, també afavoreix la incorporació de les TIC a l’aula i a desenvolupar la competència digital a més de les competències lingüístiques que trobem al currículum de primària.

Per altra banda, al ser una eina diferent, provoca motivació als alumnes i una metodologia diferent per explicar una mateixa cosa, ja que, tenint en compte, que cada vegada més els alumnes són més digitals, exposar el contingut de manera visual i auditiva pot ser una cosa molt positiva.


A més a més, també té la seguretat de que es pot adaptar a tots els cicles, per lo que al no tenir un cicle en concret, fa que sigui una eina molt variada i accessible per a qualsevol assignatura o unitat didàctica. Tot i que jo personalment, la recomanaria fins a 4rt curs ja que pot arribar a semblar una mica infantil per a cicle superior segons com es treballi.

3 comentaris:

  1. Hola Marta, l'eina que proposes hem sembla molt interessant i l'utilitzaria a l'aula. Penso, que amb aquesta eina es pot desenvolupar molt la creativitat i la imaginació dels alumnes mentre aprenen llengua. Personalment, estic a favor d'introduir les TICs a l'aula, ja que ens ofereixen recursos molt diferents als utilitzats normalment i d'aquesta eina que proposes en concret, crec que es poden extreure moltes activitats enriquidores.

    ResponElimina
  2. Hola Marta, la teva proposta crec que és un recurs molt beneficiós per potenciar la imaginació dels alumnes i, a més, a través d'un tema engrescador pels alumnes: els avatars. No obstant, potser és una mica limitat quant a contingut de llengua, per això com tu ben dius, seria ideal per estudiants de cicle mitjà com a molt, no pels de cicle superior. A l'escola on vaig estar de pràctiques l'any passat, als alumnes de tercer els hi agradaven molt els videojocs que requerien crear el seu propi personatge, així que crec que sí pot servir per a nens petits. Es motivarien molt.

    ResponElimina
  3. Hola Marta, he decidit comentar la teva entrada perquè justament l'eina VOKI ha estat una de les eines que he posat en pràctica. Penso que tal com tu dius és una eina que permet la creativitat i imaginació. Si més no, el que jo destacaria és la possibilitat de relacionar-se oralment entre companys, per mitjà de gravacions, d'una forma diferent i a través d'un avatar creat per ells mateixos. Per acabar, vull dir que pels mestres pot ser una bona eina de seguiment d'avaluació atenent al progrés dels alumnes.

    ResponElimina