divendres, 24 d’octubre del 2014

PARCHÍS ORTOGRÁFICO

"Parchís ortográfico" és una aplicació web basada en el joc del parxís clàssic amb la finalitat de posar en pràctica l'ortografia bàsica de la llengua castellana.


L'aplicatiu consta de quatre recursos: 

1- D'un llibre interactiu on hi ha el recull de normes ortogràfiques bàsiques (b,v o j,g...) per tal de poder consultar-lo abans d'iniciar la partida.


2- D'un recull de diferents activitats per a posar en pràctica allò que han aprés en el llibre interactiu i d'aquesta manera que estiguin més preparat per a jugar al parxís ortogràfic i puguin ser competents en el joc.


3- L'apartat d'ajuda on s'expliquen les regles del joc.


4- El joc del parxís, on podran jugar de manera interactiva i dinàmica amb els companys de la classe i acabar de posar en pràctica allò que saben. 




Regles del joc:

Cada jugador disposa de tres fitxes d'un color al iniciar la partida. Com en el parxís clàssic, l'objectiu és fer arribar les fitxes a la fita abans que els altres.
Abans d'iniciar el joc, cada jugador ha d'escollir un personatge i posar-li un nom. A més, s'ha d'escollir la regla ortogràfica amb la que es vol jugar. 
Un cop iniciat el joc, per tal de guanyar la posició als contrincants, és a dir, per ocupar la mateixa casella on hi ha la fitxa de l'altre jugador i "matar-li" aquesta, s'haurà de superar una prova relacionada amb la norma ortogràfica escollida (n'hi ha sis proves a escollir). El primer que arribi a la fita amb les tres respectives fitxes, serà qui guanyi.

Avantatges:

- Conèixer i posar en pràctica els coneixements bàsics de l'ortogràfica en llengua castellana.

- Aprendre d'una manera dinàmica i interactiva.

- Fer ús de les TIC com a recurs didàctic.

Desavantatges: 

- Només permet treballar la llengua escrita.

- Hi ha una selecció concreta des les normes que es treballaran, evitant repassar d'altres igual d'importants.

Cicle al que va adreçat:

Crec que és un recurs que pot ser utilitzat tant a cicle mitjà com a cicle superior, ja que crec que s'adequa força als continguts que es treballen i que el nivell de dificultat no és gaire elevat.

Tria de l'eina

He escollit aquest recurs, per que considero que és una forma divertida, entretinguda i dinàmica de treballar l'ortografia, ja que sovint a l'aula s'acostuma a treballar d'una manera sistemàtica. A més, permet crear oportunitats d'interacció entre els iguals.

Per a més informació, podeu consultar l'eina aquí.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada