L'aplicatiu consta de quatre recursos:

1- D'un llibre interactiu on hi ha el recull de normes ortogràfiques bàsiques (b,v o j,g...) per tal de poder consultar-lo abans d'iniciar la partida.

2- D'un recull de diferents activitats per a posar en pràctica allò que han aprés en el llibre interactiu i d'aquesta manera que estiguin més preparat per a jugar al parxís ortogràfic i puguin ser competents en el joc.

3- L'apartat d'ajuda on s'expliquen les regles del joc.

4- El joc del parxís, on podran jugar de manera interactiva i dinàmica amb els companys de la classe i acabar de posar en pràctica allò que saben.

Regles del joc:
Cada jugador disposa de tres fitxes d'un color al iniciar la partida. Com en el parxís clàssic, l'objectiu és fer arribar les fitxes a la fita abans que els altres.
Abans d'iniciar el joc, cada jugador ha d'escollir un personatge i posar-li un nom. A més, s'ha d'escollir la regla ortogràfica amb la que es vol jugar.
Un cop iniciat el joc, per tal de guanyar la posició als contrincants, és a dir, per ocupar la mateixa casella on hi ha la fitxa de l'altre jugador i "matar-li" aquesta, s'haurà de superar una prova relacionada amb la norma ortogràfica escollida (n'hi ha sis proves a escollir). El primer que arribi a la fita amb les tres respectives fitxes, serà qui guanyi.
Avantatges:
- Conèixer i posar en pràctica els coneixements bàsics de l'ortogràfica en llengua castellana.
- Aprendre d'una manera dinàmica i interactiva.
- Fer ús de les TIC com a recurs didàctic.
Desavantatges:
- Només permet treballar la llengua escrita.
- Hi ha una selecció concreta des les normes que es treballaran, evitant repassar d'altres igual d'importants.
Cicle al que va adreçat:
Crec que és un recurs que pot ser utilitzat tant a cicle mitjà com a cicle superior, ja que crec que s'adequa força als continguts que es treballen i que el nivell de dificultat no és gaire elevat.
Tria de l'eina
He escollit aquest recurs, per que considero que és una forma divertida, entretinguda i dinàmica de treballar l'ortografia, ja que sovint a l'aula s'acostuma a treballar d'una manera sistemàtica. A més, permet crear oportunitats d'interacció entre els iguals.
Per a més informació, podeu consultar l'eina aquí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada