diumenge, 26 d’octubre del 2014

I TU COM ET POSES?


Us heu fixat mai amb les postures que adopten els vostres alumnes? Segurament les frases de seu bé, posat bé per llegir, no recolzis el cap sobre la taula per escriure, etc.; són correccions que soleu fer constantment als vostres alumnes.

Us ofereixo un recurs per poder combatre-ho i conscienciar als alumnes sobre els futurs perjudicis que poden patir en la seva salut.
Clica aquí



Quina escolliries?
Compte amb la vista









Avantatges:
  • Surten accions habituals a l’aula.
  • Podran saber el perquè d’adoptar una postura correcta.
  • T’indica on pots patir una lesió.

Inconvenients:
  • S’han de buscar activitats complementàries per treballar amb aquest recurs.
  • No permet treballar la competència escrita

Com ho treballo des de l’assignatura de llengua?

Tipus d’activitat proposada

Dirigida al cicle mitjà

Objectius:
  • Conscienciar a l’alumnat de les postures que haurien d’adoptar en realitzar accions de la vida quotidiana.
  • Reflexionar sobre allò que fan i han de millorar.
  • Realitzar un cartell de prevenció a l’escola.


Activitat:
Un cop els alumnes hagin fet ús d’aquesta aplicació els demanarem que es posin per grups de 3 persones i comentin entre ells els resultats que hagin obtingut. A partir d’aquí hauran de crear un cartell de prevenció, explicant els riscos que poden patir adoptant diferents postures a l’aula i com les haurien de fer correctament. Abans, però, a classe es farà una pluja d’idees i es repartirà cada postura a treballar als grups. Finalment cada grup haurà d’explicar a la resta de companys el seu cartell de prevenció.



2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Hola Ana!

    He estat mirant aquesta eina TIC que presentes i trobo que és molt interessant per treballar uns bons hàbits a l'hora de seure i llegir bé a classe. Trobo que aquesta eina, com tu bé dius, no treballa l'expressió escrita, però si que pot potenciar un debat a l'aula i pot ser molt útil a la llarga, ja que si els nens adquireixen aquests hàbits evitaran problemàtiques quotidianes com són els mals d'esquena i de la vista.
    Pel que fa a la teva activitat proposada, segons el meu punt de vista, està bé per treballar l'expressió escrita i l'expressió oral, tenint en compte que és per un cicle mitjà.

    ResponElimina