dilluns, 27 d’octubre del 2014

EL MUNDO DE TEO

"EL MUNDO DE TEO"

Es defineix com una fantàstica app dirigida a nens i nenes a partir de tres anys amb múltiples jocs educatius per reforçar els seus aprenentatges de manera divertida i interactiva.

Es tracta d'acompanyar a en Teo pels distingits escenaris del seu barri: casa seva, l'escola, el mercat, el forn de pa...

Característiques:

  • 15 jocs en total
  • Multiidioma castellà, català i anglès
  • Es poden enviar dibuixos entre jugadors
  • 365 peces de puzzle
  • 165 paraules per aprendre
  • Nivell autoadaptatiu segons l'edat
  • Guies didàctiques i seguiment del progrés pels tutors.
  • Contigut educatiu.



Valors educatius:
  • hàbits personals
  • autoestima
  • coneixements d'un mateix
  • primers conceptes
  • coneixement de l'entorn

Descripció:

Aquesta app conté jocs per a què els més petits reconeguin els oficis, aprenguin a rentar-se les dents, crein els seus propis plats, adquireixin hàbits d'higiene aconseguint que cada dia siguin més autònoms i conscients del valor que tenen alguns elements com podria ser l'aigua. Tots aquests jocs els ajudaran a aconseguir un vocabulari de la llengua més extens, nou i fins i tot enriquidor de manera dinàmica, divertida i fins i tot sense adonar-se de què ho estan aprenent. Un cop resolen cada joc, els nens reben un premi; una peça de puzzle amb la que poden anar completant un mosaic de puzzles d'en Teo. A més a més, l'app permet un nivell autoadaptatiu, segons l'edat de cada jugador, i està disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès).

Cal afegir que aquesta app facilita als pares o altres membres de la família a implicar-se en els nens. Inclou guies didàctiques i el possible seguiment del progrés dels nens. Si més no, aquesta aplicació serveix de porta d'entrada per incitar en la curiositat dels nens per llegir els contes o llibres de Teo, és a dir, estimular l'interès per la lectura dels més petits.

Aparentment pot semblar una aplicació molt senzilla o per nens de molt poca edat però com he explicat anteriorment hi ha diferents nivells i dóna la possibilitat d'aprendre més sobre la nostra llengua o la llengua anglesa. Si accediu a aquest link podreu veure un vídeo explicatiu sobre el mòn de Teo: https://www.youtube.com/watch?v=t5hUr9kCgl4 

L'únic petit desavantatge és que es tracta una app per Android o Iphone. No obstant això, cada vegada estem més immersos en les noves tecnologies i conseqüentment els nens i nenes també, i no és gaire complicat poder-hi accedir.




3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Hola Paula!

    Pensant una mica en la menció que faig d'Atenció a la diversitat em plantejo que tot i que està dirigida a nens a partir de 3 anys i per tant més enfocat a l'Educació Infantil seria una eina molt útil en cas de tenir alguna alumne amb retard cognitiu o amb algun tipus de manca emocional o falta d'hàbits. Es treballen diferents situacions de la vida real on es poden trobar, com el mercat o l'hora de rentar-se les dents, però també l'inici a l'escriptura, la diferenciació de colors, motricitat fina per a nens amb dificultats, etc.

    Penso que podem fer-la servir amb cap i que doni molt bons resultats. (=


    Només es pot jugar amb una tablet? no hi ha possibilitat de fer-ho amb l'ordinador?

    ResponElimina
  3. Hola Roser, doncs, de moment només existeix aquesta eina per utilitzar-la en un sistema android o iPhone, per tant, hauria de ser una tablet. No obstant això, hi ha moltes escoles que s'estan inserint a aquest tipus d'eines tecnològiques.

    ResponElimina