dilluns, 27 d’octubre del 2014

TINYTAP

TinyTap és una aplicació que ens permet crear i reproduir aplicacions divertides com jocs educatius, concursos i lliçons interactives. A més a més, tot allò creat amb l’aplicació es pot compartir amb la família i els amics.

Un dels punts forts de l’aplicació, a banda que pot utilitzar-se des de qualsevol dispositiu intel·ligent (ja sigui apple, google o android), és que no té una edat fixa per als destinataris. La poden fer servir nens i nenes d’infantil i de primària, així com adults ja que compta amb diferents nivells personalitzats per a anar avançant i creant tasques amb dificultat creixent.

La creativitat té un paper molt important, ja que la proposta es basa en crear aplicacions d’aprenentatge personalitzades i en jugar a altres configurades per usuaris d’arreu del món, amb opció a personalitzar-les també. L’aplicació permet crear jocs educatius, lliçons i presentacions interactives, proves visuals, taules de comunicació, activitats musicals i històries il·lustrades.

En referència a aquest últim apartat, els usuaris poden crear la seva pròpia història amb fotografies, acompanyar-les de narracions pròpies, i després reproduir-les sempre que vulguin. Molt útil per a treballar a l’aula i poder donar sentit a un text escrit per un alumne, ja que els mateixos alumnes poden veure el resultat dels companys, així com per a aquells alumnes amb necessitats educatives específiques que necessiten recursos més visuals per a comprendre segons quins elements o situacions. Un exemple d’aquest tipus d’alumnat per a qui l’aplicació seria molt encertada seria aquell diagnosticat de Trastorn de l’Espectre Autista ja que, com comento anteriorment podem incloure la veu d’aquella persona desitjada, i resultaria molt beneficiós per a introduïr canvis en la rutina perquè l’alumne ho percebria amb una veu coneguda.

L’aplicació representa un bon exercici mental, ja que ajuda a estructurar el pensament: l’alumnat ha de pensar què  vol crear i com, organitzar les idees abans de crear-ho, i jugar amb els escenaris, frases, preguntes, respostes, encerts i errors. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada