dilluns, 27 d’octubre del 2014

PROGRAMA SCRATCH

"Scratch" no és només un programa que permet dissenyar i crear tot tipus d'animacions, de jocs interactius, i d'històries, sinó que és també una comunitat d'aprenentatge creatiu. A la seva web es poden compartir els propis projectes i veure'n d'altres creats a qualsevol punt del planeta.

Aquesta eina pot ser utilitzada tant pel mestre com pels alumnes, ja que és molt senzilla i intuitiva, i es poden fer dissenys força atractius amb pocs coneixements sobre el programa, però també se'n poden arribar a fer de molt complexos i elaborats.

A l'inici, es permet triar un personatge (no és obligatori) i un fons de pantalla, sobre el qual es desenvoluparà l'activitat, joc, història o animació. L'usuari pot afegir tants personatges i fons diferents com vulgui.

Amb els comandaments que se li proporcionen, pot anar donant vida al personatge, afegint text, eliminar el persoantge de l'escena, crear botons interactius, i un munt d'accions més, tot enllaçant-les i col·locant-les una sota l'altra en ordre al panell de la part dreta de la pantalla.



ACTIVITAT

Els alumnes de 6è de Primària sempre busquen una manera especial d'acomiadar aquesta etapa. Amb aquest programa poden fer un resum animat, il·lustrat, interactiu i acompanyat de text dels millors moments i records per ells.

En grups de 3 o 4 alumnes, se'ls assigna un curs, des de 1er fins a 6è de Primària. Es poden recopil·lar fotografíes, es pot explicar en forma de conte o d'història, de la manera més creativa possible.

Al final, es farà una projecció de totes les creacions de forma ordenada cronològicament, si és possible, davant de tota l'escola.









1 comentari:

  1. Crec que el Scratch és una eina molt motivadora per l'alumnat. Des de la meva pròpia experiència en les pràctiques de tercer curs del Grau en Educació Primària, vaig comprobar que aquesta aplicació els permet dur a terme un munt de projectes propis amb personatges diversos seguint un model basat en dibuixos.

    A més, permet complementar-ho amb la robotica, duent a terme projectes molt senzills que motiven a l'alumnat i els permet dur a terme un treball manipulatiu dels diferents materials.

    Una proposta amb un gran ventall de possibilitats que esdevé una eina molt adequada per treballar en qualsevol curs de primària

    ResponElimina