dissabte, 25 d’octubre del 2014

SMORE

* Què és SMORE? 

SMORE és una èina gratuita pensada, inicialment, per publicar contingut en forma de pàgina web. Aquest recurs es pot utilitzar per fer tot tipus de projectes com anuncis, revistes, cartells publicitaris, entre d'altres. Considero que té més potencial per a Cicle Superior.


Per començar a utilitzar-la només fa falta un compte de correu electrònic o un compte Facebook amb el que ens haurem d'enregistrar. 

* Com s'utilitza? 


Un cop estiguem a l'aplicació cliquem a "Start a new flyer" i allà apareixeran totes les opcions que tenim del tipus de plantilla a utilitzar: "EventBusinessFor SaleNews BulletinClassOther i també el botó Start from blank, que serveix per treballar sense plantilla predisenyada.


A la part de sota trobarem icones de publicació molt clars, que facilitaran l'elaboració del projecte. 

Tots els treballs es poden personalitzar (fons, lletra, colors...), a més es pot anar guardant mentre s'està dissenyant. Cal esmentar que SMORE ofereix un servei pels educador, però aquest s'ha de pagar per gaudir d'ell.

* Com portar-la a l'aula? 


Aquesta és una èina amb grans possibilitats a l'aula, ja que és molt fàcil d'utilitzar i s'obtenen grans resultats visuals. Es poden presentar tot tipus de treballs de classe sigui quina sugui la matèria. Aquest recurs permet publicar tots els treballs realitzats, de tal manera que podem compartir a Internet tot allò que han fet els nostres alumnes. 

             En l'àmbit de llengua podrem:

      • Fer un quadern virtual d'aula.
      • Crear revistes, diaris... digitals 
      • Fer cartells per les festes de l'escola, de sortides, etc.
      • Entre d'altres.


* Avantatges i inconvenients

Aquesta èina comporta grans avantatges com: escriptura col·laborativa, interactivitat,  autonomia dels alumnes, treballar multiples opcions de text (revista, cartells, postals, menús...). 
D'altra banda comporta, en la meva opinió, un únic inconvenient: la pàgina requereix un mínim de coneixement de la llengua anglessa.


1 comentari:

  1. Hola Alba!

    Penso que aquest recurs està molt bé, permet treballar les TIC a l'aula i té molta varietat de treballs; no serveix per a una única temàtica. Dóna la possibilitat de fer-la servir en qualsevol assignatura.

    No m'ha quedat clar si es necessita registrar-se o no per tal d'iniciar una tasca.


    gràcies (=

    ResponElimina