dijous, 23 d’octubre del 2014

Snapguide


Per a què serveix?

Snapguide és una eina online que permet crear “tutorials” sobre com fer qualsevol cosa (p.ex: una recepta, manualitats...)
Es pot accedir a eina a través de la seva web  o bé descarregar-la per a dispositius mòvils o tauletes interactives.

Com s’utilitza?

Només cal crear un compte nou amb el teu nom i el teu e-mail i començar a crear el tutorial. Es poden afegir imatges, vídeos i text per tal de fer-se entendre el màxim possible. D’aquesta manera, es van creant els passos a seguir per tal d’aconseguir el resultat desitjat.

Què seria necessari per tal d’utilitzar aquesta eina a classe?

  •  Correu electrònic per a cada estudiant
  • Càmera de fotos per a posar imatges com a suport pels passos a seguir

Quina activitat comunicativa treballaríem amb aquesta eina?

Amb aquesta eina treballaríem la llengua escrita. Els alumnes aprenen a escollir la informació més rellevant per tal de posar-la als diferents passos a seguir per aconseguir, per exemple, fer un pa de pessic. D'aquesta manera, els alumnes resumeixen la informació amb un objectiu concret que té un significat rellevant, ja que el resultat final no serà llegit tant pels seus companys de classe com per totes aquelles persones que tinguin la aplicació i entrin a la seva guia. 
Per tant, els alumnes poden treballar en grup i escollir entre tots algun tutorial que els motivi   i que trobin interessant compartir amb la resta de companys (o bé una recepta, o bé una manualitat, o bé com plantar i cuidar una planta...).


Per a quin cicle va dirigida?

Es podria utilitzar a cicle mitjà o superior, tot i que seria més adequat a cicle superior degut a que tot està en anglès i potser seria massa complicat (tot i el suport de la mestra) utilitzar-la a cicle mitjà.

Tutorial i exemple

Aquí deixo un tutorial per a aquells que vulguin veure com s’utilitza aquesta eina.

També deixo un exemple d’una guia acabada per a que pugueu veure el resultat final.


2 comentaris:

  1. M'agrada molt aquesta aplicació, crec que és molt útil i, a més, molt motivadora pel alumnes!!

    ResponElimina
  2. Bon dia Claudia! M'ha agradat moltíssim l'eina que has presentat i tal com diu la companya Marta, jo també penso que és molt útil i motivadora pels alumnes.
    Crec que és una manera de treballar els tutorials i la llengua anglesa en general molt diferent del que s'acostuma a fer, com per exemple, escriure la típica recepta de cuina a un full en blanc i la majoria d'alumnes l'acaben copiant d'internet. Amb aquesta aplicació, però, de ben segur que els alumnes aconsegueixen l'objectiu de sintetitzar la informació amb més èxit i interès.
    L'únic inconvenient que li trobo és que està en anglès i com tu dius, seria difícil fer-la servir amb alumnes de cicle mitjà. Tot i això, la tindré present a la meva llista d'eines i recursos TIC, ja que fins ara tots els recursos de tutorials que havia trobat només eren pels mestres.

    ResponElimina