dilluns, 10 de novembre del 2014

TIC56






    QUÈ ÉS?

    TIC56 és un blog creat per un mestre anomenat Alberto Armada. En aquesta web es fa un recull de diferents enllaços educatius sobre els continguts de tots els cicles de Primària. La web està dirigida a infants d’educació Primària i té l’objectiu de reforçar els aprenentatges dels infants a través d’activitats lúdiques sobre la Llengua Castellana.


    QUÈ ES POT TREBALLAR? 

    A TIC56 podràs trobar recursos didàctics interactius relacionats amb les àrees de cicle inicial i mitjà. Un cop tries el curs que vols treballar, tens la opció d’escollir el trimestre i en funció del cicle apareixen els temes que inclouen els llibres de text de l'editorial Anaya, tots els continguts son interactius. En el cas de llengua, a cicle infantil els continguts es troben dividits en: gramàtica, vocabulari i ortografia. En canvi, a cicle mitjà treballen un aspecte més, l'expressió escrita.
    -        Cicle inicial: vocabulari, ortografia i gramàtica.
    -        Cicle mitjà i superior: vocabulari, ortografia, gramàtica i expressió escrita.


    AVANTATGES I INCONVENIENTS

    La web ofereix nombroses activitats senzilles i agradables visualment. Els enunciats de les activitats es poden escoltar pitjant un símbol en forma d'interrogant També, hi ha un àudio que durant la realització de les activitats et dona ànims o t’adverteix perquè revisis bé l’exercici, com ara: intenta-ho de nou, pensa-ho millor, magnífic, ben fet... És un recurs molt útil per reforçar els aprenentatges de l'aula alhora que els infants es diverteixen aprenent i utilitzant les TIC. Ara bé, totes les activitats que et proposen s'han de realitzar individualment, fet que no permet interactuar als alumnes ni treballar de forma col·laborativa.

    Tic56 és una web molt senzilla, en ella trobareu activitats clares i fàcils de comprendre. No es tracta d'un blog innovador però l'encant d'aquesta web es troba en la gran funcionalitat que la caracteritza. Gràcies a tic56 els mestres disposen d'un recurs per posar en pràctica els continguts apresos a l'aula. Els infants treballen de forma autònoma i són responsables del seu propi procés d'aprenentatge.

    L'ACTIVITAT

    La següent activitat està dirigia a un grup de tercer de Primària i es treballa una tipologia textual, la noticia. Aquest exercici pretén distingir les parts que compon una noticia relacionant el nom d'aquestes amb la part que li correspon. Els alumnes aprenen l’estructura d’una noticia, amplien vocabulari i milloren la comprensió lectora.



    Unes propostes d’activitat interessants: un cop ja coneixen l’estructura que forma una noticia hauran de ser capaços de buscar en un diari una noticia i assenyalar les diferents parts que la componen. Un altra activitat amb un grau de dificultat més elevat consistiria en redactar per parelles una noticia respectant les part que la formen.


     Us deixo aquí l'enllaç a tic56


    Ylenia Bersabé



    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada