dimarts, 4 de novembre del 2014

PIXTON, CREEM UN CÒMIC


QUÈ ÉS PIXTON?
Pixton és una eina 2.0 senzilla per crear i compartir còmics fent combinacions dels diferents patrons oferts des de la Web (personatges, paisatges, accessoris, etc.).  És una aplicació que pot ser utilitzada tant pels alumnes com pels mestres per treballar de forma creativa, col·laborativa i interactiva aquesta tipologia textual i, alhora, continguts d’altres assignatures. A més a més, es pot aplicar a tots els cicles d’Educació Primària, encara que crec que en aquell que es pot treure més profit és a cicle mitjà.

COM FUNCIONA?
Pixton és un servei online que permet elaborar còmics segons les diferents necessitats dels usuaris. Per això, l’eina proporciona tres opcions segons l’objectiu que es tingui: divertir-se, escoles i negocis.  A nosaltres, com a mestres, aquella que més ens interessarà serà “Pixton para escuelas” on es proporciona un espai per treballar mestres i alumnes conjuntament amb total seguretat i amb una gran varietat d’eines.

Però, com comencem un còmic? Aquí veiem els passos principals:
·         Primer, accedim a la web de Pixton (www.pixton.com ) on ens haurem de registrar clicant a “OBTENER UNA CUENTA”. A aquesta secció, haurem de donar un conjunt de dades i ens proporcionaran un registre gratuït durant 30 dies.

       

·         Un cop registrats podrem començar el nostre còmic. Per fer-ho, hem d’anar a la secció de “Crear” i, després, “Crear un Cómic”.



·         A continuació, sorgirà una nova secció on haurem de seleccionar el format del còmic que més ens agradi, tenint una gran varietat d’opcions: 



·         Posteriorment, haurem de triar la plantilla que més s’adapta a les nostres necessitats i, en el següent pas, haurem de fer el mateix amb els personatges.


·         D’aquesta forma tan senzilla hem aconseguit el nostre còmic. A continuació, podrem anar afegint detalls per transmetre el missatge que volem fer arribar. Per fer-ho, hem de clicar a cada vinyeta i editar els diferents personatges i elements.



·         Per acabar, hem de fer clic a “Guardar y editar”, on podem afegir el títol del nostre còmic i compartir-ho.

PER APRENDRE MÉS...

AVANTATGES DE L’EINA:
·         L’aplicació té una secció específica per escoles.  
·         Es pot aplicar a qualsevol àrea educativa.
·        Dóna la possibilitat d’introduir àudios, permeten que els alumnes no només treballin el text escrit sinó que també podran desenvolupar la seva competència oral. 
·         Pot ser utilitzat a pissarres interactives.
·         Els alumnes no necessiten correu electrònic per utilitzar-la.
·    El mestre pot establir diferents opcions per a cada grup-classe per tal d’adaptar-se a les característiques d’aquests.
·         Disposa d’opció d’avaluació dins de l’aplicació.
INCONVENIENTS DE L’EINA:
·         Es obligatori registrar-se per poder elaborar un còmic.

·         Si un mestre vol utilitzar aquesta eina durant més d’un mes haurà de pagar 6,99€ mensualment. En el cas que es vulgui fer ús a escala de tot el centre s’haurà de pagar anualment 1,45€/alumne.

                                                                                                                                              Ainhoa Moreno

4 comentaris:

  1. Eina molt interessant i atractiva per treballar amb nens. Potencia molt la creativitat ja que ofereix un ventall de possibilitats molt ampli. De cara al mestre ofereix opcions de plantejament molt variades, per exemple, permet elaborar projectes per treballar els còmics i disposa de rubriques d'avaluació per avaluar, on l'alumne pot conèixer els elements que es tindran en compte de cara a l'avaluació. Un inconvenient important és el cost que té un cop passat el mes de prova.

    ResponElimina
  2. Com diu el Javier, penso que és una eina molt atractiva per treballar amb els alumnes. Des del meu punt de vista, penso que la creació de còmics agrada en general molt als alumnes. Que es pugui treballar també la competència oral a part de l'escrita em sembla molt interessant.Com s'ha comentat, que s'hagi de pagar pot ser una dificultat per a les escoles però la quantitat tampoc és tan elevada.

    ResponElimina
  3. El Pixton em sembla una eina interessant, divertida i propera pels alumnes. El còmic és un gènere narratiu que sol atraure força l'atenció dels nanos per la seva visualitat i aquesta eina podria ser encara més efectiva en aquest aspecte. Estic força informada de com s'usa perquè jo volia publicar-la i em sembla molt clara i precisa en el seu funcionament de manera que pot facilitar molt la feina tant dels alumnes com dels mestres en l'explicació i aplicació de l'eina. No crec que el cost sigui un problema per fer servir el recurs perquè quasi mai dedicarem 30 dies a la realització d'un còmic i, en cas que si ho suposés, com han dit els companys crec que el preu és prou econòmic.

    ResponElimina
  4. M'ha agradat molt aquest recurs ja que trobo que treballar els còmics a Primària és una molt bona manera de treballar molts aspectes de la llengua (ortografia, tipologia textual, estructura del text...) de forma molt atraient per els alumnes, ja que acostuma a ser un una de les tipologies textuals que més els agrada. A més, trobo que aquesta eina en concret és bastant completa, i permet als alumnes a crear un còmic pas per pas.

    ResponElimina