dimarts, 4 de novembre del 2014

FOLDINGSTORY


Foldingstory és una eina online que ens permet crear històries en grup. Cada història està creada per parts, on cada participant escriu una part sense saber la resta de la història, només el que ha escrit la persona anterior. Els participants mai podran llegir tota la història fins que no estigui totalment acabada.
Normes d’ús i funcionament:
Amb aquesta eina no només no saps tota la història quan l’escrius, sinó que encara té una complicació afegida pels escriptors: cada usuari només pot escriure un màxim de 140 caràcters per història en menys de 4 minuts.
Si l’escriptor vol crear una nova història no té el temps limitat però es segueix aplicant la norma que dicta que una publicació no pot tenir més de 140 caràcters.
Els professors controlen la història, poden editar-la, esborrar-la o desactivar els alumnes si és necessari degut al seu mal ús.
Per poder accedir-hi t’has de registrar a la seva pàgina web i activar el teu compte (és totalment gratuït). Un cop registrat ja pots clicar al botó de “Create” (per començar una nova història), “Add” (per afegir un paràgraf a una història ja començada) o  “Read” (on es pot llegir històries finalitzades o incompletes).
Avantatges:
·         Poder crear històries de manera grupal amb el control total del mestre.
·         Activar la imaginació dels alumnes i la capacitat de síntesi degut al poc espai que tenen per escriure.
·         Desenvolupar la rapidesa a l’hora d’escriure degut a la pressió d’un temps limitat.
·         Permet que els alumnes publiquin les seves produccions.
Inconvenients:
·         Els alumnes podrien necessitar més temps del donat per escriure el seu paràgraf o no poder sintetitzar tot el que volen escriure i reduir-ho a 140 caràcters.
·         Degut a la estructura i a la rapidesa necessàries per dur a terme l’activitat, hauria d’adreçar-se a alumnes ce cicle superior.

Altres característiques:
Aquesta eina és de molt fàcil ús i a la pàgina d’inici hi pots trobar les històries amb més èxit del mes i altres històries que estan a mig fer en les quals pots participar-hi. Una barra et marca en quin procés es troben, és a dir, si ja estan molt avançades o no.


                                                                                                               Mireia Sala

3 comentaris:

  1. Hola, penso que és una eina molt atractiva pels alumnes I que els pot motivar molt a l'hora de fer servir la imaginació I la creativitat. També és interessant ja que creen històries en grup I d'aquesta manera la historia és de tots. Molt interrssant!

    ResponElimina
  2. Hola Mireia!

    Mai n’havia sentit a parlar d’aquest recurs, el trobo molt i molt interessant, de fet, m’encantaria provar-lo com a professor, però també com alumne. Crec que pot ser molt divertit, innovador i motivador pels alumnes, però també pel professor.

    Considero que la creació de textos en conjunt pot ser molt beneficiosa. De totes maneres, aquesta activitat de creació de textos de forma conjunta, no és només això, a més, els participants de l’activitat tenen un temps limitat i un nombre de caràcters limitats també, fet que encara fa molt més enriquidora l’activitat i el recurs.

    Moltes gràcies Mireia per compartir aquesta activitat, m’ha agradat molt!

    ResponElimina
  3. A great way to get to the nearest gambling arcade - DRMCD
    Directions to a gaming 동해 출장안마 arcade in 오산 출장안마 Columbus, 부천 출장샵 OH for The Arcade Game - The Arcade is a 경기도 출장안마 game 삼척 출장샵 Arcade machine for the Sega Genesis and Super Nintendo.

    ResponElimina