dilluns, 10 de novembre del 2014

Picture Book Maker


Picture Book Maker és una eina virtual educativa dirigida a qualsevol dels tres cicles d’educació primària, depenent dels objectius als quals volem arribar, perquè permet multitud d'aplicacions per a qualsevol nivell d'ensenyament.
Si el que desitgem és que els nostres alumnes tinguin suports alhora d’aprendre a escriure i comprendre petits textos aquesta és molt bona eina digital, amb la qual cosa ens permet treballar de manera virtual amb els petits de cicle inicial l’escriptura i la comprensió d’aquesta de mode dinàmic, creatiu i visual.

Aquesta eina ens proporciona unes pautes a seguir per a la construcció d’un petit llibre il·lustrat, per tant no només aprenen a escriure i comprendre textos, aprenen a conèixer millor el seu entorn mitjançant la combinació text-imatge, adquireixen vocabulari, aprenen a tenir capacitat de transmissió de valors, aprenen a empatitzar amb els personatges del conte, aprenen a construir un llibre il·lustrat i tindran la possibilitat de personalitzar les seves històries i aventures, creant els seus propis llibres i contes. Picture Book Maker deixa espai a la creativitat  alhora que els mestres podem mantenir un cert control sobre l’activitat que volem desenvolupar a l’aula.

Com utilitzem l’eina?

Han de seleccionar amb quins personatges volen explicar la història del seu conte, entre els dibuixos proposats, girafa, un pingüí, un goril·la i un ós formiguer.
Seguidament podran modificar la mida dels personatges i la seva posició i a més a més trobaran de cada personatge dibuixos d’ells mateixos en diferents posicions per poder desenvolupar millor l’historia.
Els nostres petits podran afegir escenaris, paisatges i objectes per ambientar la narració. No ens oblidem que disposaran de requadres per escriure textos amb els diàlegs del conte. Una vegada acabat, es pot imprimir o enviar per correu electrònic.

*IMPORTANT: Recurs disponible, gratuït i sense necessitat d'instal·lació prèvia.
      
                                                                        Marina Domínguez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada