dilluns, 10 de novembre del 2014

Coneguem la Unió Europea

Europa.eu, és una pàgina web que permet conèixer d'una forma lúdica la comunitat europea. En relació al contingut i a les possibilitats que et dona aquest recurs, crec que el cicle més adequat per utilitzar-ho és cicle superior.

Concretament, aquesta web no proporciona eines per treballar la llengua però, apropa als nens amb jocs de preguntes i passatemps una realitat una mica allunyada per a ells. També crec que és una forma de fer veure als nens que existeix un més enllà de les nostres fronteres i que no són tant diferents a nosaltres. A més a més, tot i que només tracta sobre la unió europea, aquesta web pot ser una porta d'entrada per a treballar i conèixer altres indrets del món ( per exemple els paissos dels alumnes nouvinguts o extrangers de la classe).




En un principi, els jocs que trobem a la web són per jugar de forma individual així que convindria estar a l'aula d'informàtica per a que hi hagués un ordinador per parelles com a màxim. Ara bé, un cop han jugat una mica i han conegut una mica més com funciona i qui pertany a la unió europea, podem seguir treballant entrant a la pestanya que trobem a dalt a la dreta que diu, conoce tus derechos.


En aquest apartat els infants disposen de més joc i preguntes per conxèixer els seus drets dins de la unió europea. L'inconvenient i qulecom que m'ha extranyat a estat que, quan intentes descarregar-te els drets dels infants ho fa amb un format extrany que de moment jo no he pogut desxifrar. 




D'altra banda, si ens fixem en la barra de dalt, podem trobar més recursos d'interés. Com per exemple, hi ha un apartat on et diu tots els mails de contacte dels defensors del poble de tots els països de la comunitat. Un cop revisat els nostres drets podriem fer una carta al defensor del poble denunciant alguna situació que no ens agradi de la classe, de l'escola o del barri.


Finalment em sembla interessant comentar que en l'icono enllaç d'interés pots trobar el racó del professor. En aquest espai, dedicat als mestres, pots obtenir diferents recursos que proporciona la UE i lo més interessant és que hi ha una plataforma on els mestres poden realitzar treballs cooperativament de forma virtual.



Crec que aquesta web és podria utilitzar dins d'una sequència didàctica on es treballés de forma transversal  els continguts de llengua i de coneixement del medi social i cultural. La web seria la part més lúdica i interactiva (tot i que individual o parelles) i a partir d'aquí la mestra podria dissenyar més activitats (com per exemple la d'escriure una carta al defensor del poble) on es treballesin continguts de llengua i on és pogués treballar de forma col:laborativa amb grups de feina.

3 comentaris:

  1. Em sembla una eina força interessant perquè perfet conèixer de manera lúdica què és la Unió Europea i aspectes varis d'aquesta (geografia, drets, etc.) que sovint es transmeten de forma molt teòrica i ferregossa.

    ResponElimina
  2. Estic molt d’acord amb el Francesc, aquesta és una molt bona forma d’estudiar i conèixer la Unió Europea pels nens, sobretot, perquè no se’ls fes feixuc, un tema que comunament i en especial els nens el veuen com tot el contrari a interessant.


    A més, he de dir que m’agrada molt la idea d'aprofitar aquest recurs per parlar d’altres cultures i incloure els països d’on provinguin els alumnes nouvinguts que puguin haver-hi a la classe.

    El fet de treballar els drets dels alumnes també el trobo molt interessant i profitós.

    ResponElimina
  3. M'he fixat en aquesta entrada a través de l'etiqueta "transversalitat" i crec que aquest web és interessant de treballar però potser més a nivell de medi o altres matèries que no pas per aprendre o treballar aspectes de la llengua. He trobat jocs de tota mena però no cap que permeti desenvolupar o tractar de manera directa aspectes sistemàtics de la llengua. No obstant, crec que amb el mestre de guia sempre és possible utilitzar aquest tipus de suports com a mitjà per treballar la llengua d'una manera transversal de manera que em sembla una bona proposta que pot millorar o esdevenir més significativa amb l'ajuda o l'actuació propera d'un mestre.

    ResponElimina