dimecres, 5 de novembre del 2014

LEO LO QUE VEO

“Leo lo que veo” és una pàgina web destinada a treballar el llenguatge. És un diccionari temàtic visual castellà / anglès. Presenta diferents camps temàtics comuns i coneguts pels nens/es (conceptes bàsics, cos humà, els aliments, roba, ciutat, escola, casa, poble, animals...). Aquests llistats de paraules són prou complerts, sempre acompanyats d’una fotografia, així que la imatge és l’explicació i descripció de la paraula.


Pot ser útil...

Aquesta web pot ser molt útil per treballar el vocabulari en anglès més comú amb nens i nenes de cicle inicial. En castellà pot ser pràctic i eficient pels nens/es nou vinguts o nens/es amb problemes en lecto-escriptura, que el fet de treballar amb suports visuals els hi faciliti la feina. Es poden imprimir els quadres per tal de ser un suport visual present a l’aula, sense necessitat d’ordinador (els noms a l'estar escrits en majúscules faciliten la lectura)

Per una altra banda trobem activitats i diferents enllaços recursos com la RAE, diccionari  o traductor... per als nens, (no es treballa el vocabulari tractat anteriorment de forma directa). És un recull d’activitats de temes diversos, amb diferents objectius i nivells de dificultat per tal d’apropar-se a qualsevol edat o grau de coneixement. Hi ha activitats d’arrossegar, clicar, relacionar, escriure, escoltar,  mirar... acompanyades d’imatges o sons per ajudar a entendre-les. Hi ha un apartat per a recursos del professorat on  els professors i professores interessats poden trobar diferents enllaços per treballar continguts curriculars en forma de joc.

Trobo que és un recurs molt interessant perquè hi ha molts temes i jocs diferents  per aprendre de forma divertida, practicar de forma secundaria diferents estratègies d’aprenentatge. Com he esmentat anterioment crec que aquesta web pot ser útil per a nens i nenes de cicle inicial, nou vinguts o amb problemes en la lecto-escriptura, ja que no es un material gaire complex. Funcionaria millor en grups reduïts, on pugui haver un feedback constant. Aquesta web també es pot utilitzar a casa, i pot ser útil igual, no cal tenir el suport d'un tutor sempre per treballar.

Per últim, tot i que no és la part d’aquesta web en la que focalitzem, està bé esmentar que hi ha un apartat en el que tracta el llenguatge de forma explicativa. Tracta l’àmbit oral i escrit de la llengua. El comicomio i “¡a mí película!” són els apartat on explica l’evolució del còmic i la del cinema. Dos suports propers i comuns en nens i nenes de primària on el llenguatge és el protagonista. Aquesta part per això, aniria més enfocada a treballar altres temes i amb alumnes de cursos superiors.



2 comentaris:

  1. Estic molt d'acord amb tu Ana, crec que tots hauriem de coneixer "leo lo que veo". Per a mi és una de les millors pagines web per fomentar la lectura i iniciar als alumnes d'una manera diferent i entretinguda a la lectura. Som molt visuals i molt més quan som petits i aquesta web et permet llegir i veure la foto d'allò que estas llegint com bé explicas a la teva entrada. Em van presentar aquest recurs a les pràctiques de 3r i vam estar jna bona estona tafanejant el web a classe (a la universitat). Molt bon recurs, felicitats

    ResponElimina
  2. Em sembla un recurs excel·lent! No n'havia sentit mai a parlar però crec que pot ser molt útil amb els més petits de primària i, especialment, en l'àmbit de les llengües estrangeres ja que és una eina molt visual i amb vocabulari molt bàsic que podria anar-los bé per mantenir una primera presa de contacte amb l'idioma. No obstant, també ens pot servir per enfortir el vocabulari de les llengues maternes a través del ventall d'activitats que se'ns ofereixen. Crec que és un molt bon recurs!

    ResponElimina