diumenge, 9 de novembre del 2014

KIDBLOG

Kidblog és una plataforma per crear blogs educatius de forma molt senzilla i que presenta moltes funcionalitats útils per els alumnes i el mestre.

Aquesta web permet crear un blog general anomenat Class on l’educador pot penjar arxius i posts dirigits als alumnes. A més a més, tindrem la possibilitat de d’administrar un blog invididual per a cada alumne, el qual podrem accedir des del directori de participants que hi ha a Class. Un altre punt interessant és que es respecta la privacitat dels alumnes, ja que és el propi mestre qui permet l’entrada dels alumnes al blog.

També…
Kidblog utilitza un sistema de gestió d’arxius molt senzill. Els alumnes es centren en crear continguts sense complicades funcionalitats que puguin desteure’ls. Per tant, és una eina molt adequada per introduir als alumnes a les eines digitals.
Es poden crear fórums de discussions al blog general o al blog individual. Això permetrà que es realitzi un aprenentatge col·laboratiu entre els alumnes.
Es poden fer portafolis amb els treballs que es realitzen.
Mantenir un blog és un aprenentatge continu que ajudarà als alumnes a millorar les seves habilitats gramaticals, d’escriptura i vers les TIC.

3 comentaris:

  1. Trobo que és una bona idea ja que, igual que ara estem fent nosaltres, cada cop s'utilitzen més els blogs a l'aula. Sembla bastant senzill d'utilitzar i això és un punt a favor ja que, com ja bé dius, els alumnes es distreuen fàcilment i alguns no tenen grans habilitats informàtiques. El fet de que estigui en anglès és un punt a favor també per a que practiquin l'idioma.

    ResponElimina
  2. Aquest tipus de recurs TIC és que estem buscant per aplicar a la nostra unitat de programació, crec que és una plataforma força intuïtiva per treballar un blog amb nens de cicle mitjà de primària .Tot i així, he vist que hi ha diversos tipus de compte, amb algunes opcions de pagament, hauriem de valorar quines limitacions té el compte gratuït i si ens ofereix totes les possibilitats que necessitem pel blog que volem crear.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb el Javier. Aquesta eina ens pot arribar a ser molt útil per la nostra seqüència didàctica. Haurem de valorar entre tots els membres del grup què ens pot proporcionar la versió gratuïta i considerar si pot ser adient utilitzar-la en el context que plantegem. Gràcies per compartir aquest recurs amb tots nosaltres.

    ResponElimina