Storybird és una eina online que ens permet crear i donar a conèixer diferents contes i/o històries infantils de forma pública o privada
L’accés a aquest recurs es pot fer a partir de
tres opcions:
- Visitant regular
- Professor
- Alumne
Com funciona storybird?
Aquesta eina TIC permet crear i inventar històries
i poemes de manera personal amb un editor completament visual i molt atractiu
pels alumnes. Per tal de poder accedir a aquest recurs, és necessari disposar d'un correu electrònic, el qual pot ser propi de l'alumne o bé, donat pel professor que guia l'activitat.
Avantatges
- Es pot treballar de manera col·laborativa.
- Permet que els alumnes publiquin les seves produccions.
- Disposen d’una gran varietat d'il·lustracions.
- Permet fer comentaris o feedbacks.
- La visualització d'imatges molt detallades potencia la imaginació i creativitat dels alumnes.
Inconvenients
- No es poden afegir imatges pròpies.
- No es pot escollir l’idioma i, per tant, resulta d’ús limitat per aquells alumnes més petits que no dominin la llengua anglesa.
- No disposa de manuals en llengua castellana i/o catalana.
- No permet editar el format de la lletra ni afegir títols.
- Disposa de formats de presentació només disponibles a la versió premium, fet que implica una quota mensual.
Tot i que no disposa d'un tutorial original en castellà, s'han creat moltes guies per tal sw facilitar l'accés aquesta eina. A continuació, us facilito un link amb el tutorial en castellà més explicatiu que he trobat a la xarxa.
Valoració personal
Des del meu punt de vista, aquesta és una eina molt motivadora pels alumnes pel fet d'introduir les TIC a l'aula, però no deixa de ser una activitat molt comuna a les aules de primària: l'elaboració d'un conte. Si més no, destaco com aspecte positiu que aquest recurs permet als alumnes fer comentaris personals de cada conte, i a més a més, ofereix una selecció d' il·lustracions molt més atractives.
En definitiva, és una manera diferent de crear contes, ja sigui de manera individual o col·lectiva, però en aquest cas amb l'ús d'una eina digital. Finalment, i per tal de conèixer el funcionament d'aquesta eina, he fet una breu presentació explicant quins aspectes podem treballar a partir del Storybird:
Aquesta pàgina m’agrada molt. La vaig utilitzar l’any passat a l’assignatura d’anglès. El mestre ens feia fer un conte en anglès, però plantejat des de la visió de mestra per tal d’ensenyar algun contingut als alumnes. Per exemple: formes, colors, animals, parts de cos, etc. Això seria un altre tipus d’explotació d’aquesta pàgina que també pot ser interessant.
ResponEliminaJa coneixia aquesta pàgina i la trobo molt interessant! Com ja has destacat hi ha una gran varietat d'imatges que trobo que són molt maques i molt diverses. Tot i que el fet de fer un conte ja estigui molt utilitzat a primària penso que aquesta és una de les millors eines TIC que conec per a poder realitzar aquesta activitat.
ResponElimina